Тази година Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) се ангажира да следи в реално

...
Тази година Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) се ангажира да следи в реално
Коментари Харесай

Как всеки може да следи движението на Дядо Коледа в реално време

Тази година Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) се ангажира да следи в действително време придвижването на шейната на Дядо Коледа във въздуха и оповестява точното му местонахождение във всяка една минута.
Прочетете още
Изпълнението на задачата стартира на 24 декември в 11.00 часа българско време, a военновъздушните сили на Съединени американски щати и Канада оповестиха, че и тази година по време на прекосяването на Дядо Коледа през двете страни изтребители ще се повдигнат във въздуха, с цел да ескортират шейната Полетът на Дядо Коледа може да бъде наблюдаван благодарение на приложение на НОРАД NORAD Tracks Santa, което може да бъде свалено гратис от Google Play и Apple App Store.

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване включва системи за противовъздушна защита и противоракетна защита на Канада и Съединени американски щати и може да наблюдава всичко, което лети над и към двете страни когато и да е на денонощието. За следенето на Дядо Коледа НОРАД споделя, че употребява 47 радара, както и спътници.

Традицията за следене на Дядо Коледа от НОРАД стартира през 1955 година, когато магазин в Колорадо Спрингс разгласява реклама, призоваваща децата да се обадят на Дядо Коледа. Но в телефонния номер, посочен в известието, има неточност и по този начин децата, пробвайки се да се свържат с Дядо Коледа, се обаждат на горещата линия на Континенталната команда на противовъздушната защита (предшественик на NORAD).

Първото позвъняване идва от малко момиче, което се свързва с полковник Хари Шуп от Военновъздушните сили. Полковникът твърди детето, че той е Дядо Коледа, а откакто още деца се обаждат в командния център, командването прибавя новата задача към своята задача и всяка година на Бъдни вечер военновъздушната база в Колорадо става Коледен център и оповестява за местоположението на Дядо Коледа на милиони деца и фамилии по света.

Всяка година уебсайтът, който следи Дядо Коледа, е посещаван от няколко милиона неповторими гости от повече от 200 страни по света. Доброволците на НОРАД нормално дават отговор на повече от 130 000 позвънявания на горещата телефонна линия.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР